1.jūlijā Druvienas Latviskās dzīvesziņas centrā norisinājās meistarklase “Kā uzlabot tūrisma piedāvājumu saimniecībās ar kulināru piedāvājumu? Pieredzes stāsts – Gruzija/Moldova.” Meistarklase notika starptautiskā sadarbības projekta Nr. 18-00-A019.333-000012 “Tūrisma attīstība. No tradīcijām līdz mūsdienīgam biznesam” ietvaros un tajā piedalījās vairāk kā 20 dalībnieki no sadarbības partneru teritorijām. Projektā sadarbojas biedrība “SATEKA”, biedrība “Liepājas rajona partnerība”, biedrība “Ropažu Garkalnes partnerības” un Saldus rajona attīstības biedrība. Dalībnieki ne tikai dalījās ar savu līdzšinējo pieredzi Gruzijas tūrisma saimniecībās un tur iegūtajām zināšanām – viesmīlībā, ēdināšanā, tūrisma jomā, bet arī praktiski darbojās, gatavojot Gruzijas ēdienus. Meistarklases vadītājas, lauku mājas “Pededzes” saimnieces Oksanas Plūmes vadībā tika pagatavota harčo zupa, hinkaļi, pildīti baklažānu veltnīši, biešu un spinātu bumbiņas ar valriekstiem. Savukārt, dalībnieki, kuri līdz šim nebija bijuši Gruzijā, ieguva iedvesmu papildināt savu ēdienkarti ar Gruzijas ēdieniem un aizceļot uz šo valsti caur garšām. Diskusiju laikā izskanēja viedokļi par dažādo kultūru savdabību, taču tajā pašā laikā papildinot savu piedāvājumu ar citās valstīs gatavotiem ēdieniem, iespējams ieinteresēt potenciālo tūristu un to izmantot kā sava veida pievienoto vērtību. Meistarklases noslēgumā dalībnieki pateicās par iegūtajām pozitīvajām emocijām un noderīgo informāciju, kuru varēs izmantot savās saimniecībās!
Pievienojam receptes šī pasākuma laikā tapušajiem ēdieniem, lai arī Jūs variet tās izmēģināt!