Trīs Gulbenes novada uzņēmējas – Arita Poļaka no SIA “Sonāte”, Ligita Hatilova no lauku mājas “Pededzes” un Inese Veismane no SIA “Gardums” kopā ar biedrības “Sateka” pārstāvēm Daigu Gargurni un Sintiju Bogoto šī gada 28.septembrī devās uz Liepāju, lai piedalītos biedrības “Liepājas lauku partnerība” rīkotajā meistarklasē “Zivju ēdienu pagatavošana un tūrisma pakalpojuma un tūrisma pakalpojuma uzlabošana”. Meistarklase norisinājās senatnīgā pilsētas centra ostmalā esošajā četrstāvīgā ēkā – “Spīķeris 53”, kurā iekārtots zivju apstrādes cehs, mikro alus darītava, zivju restorāns, telpas pasākumiem un fitnesa centrs.
Meistarklase sākās ar ēkas saimnieka Aigara Laugaļa pieredzes stāstījumu par tūrisma attīstību Liepājā un senā tūrisma objekta “Spīķeris” uzņēmējdarbības vietas izveidi un pieredzi triju projektu realizēšanā.
Turpinājumā tika apmeklēts zivju apstrādes cehs, kurā dalībnieki tika iepazīstināti ar svaigo zivju apstrādes, filetēšanas un sagatavošanas procesiem. Katrs pats varēja piedalīties zivju filēšanā un apstrādē, kā arī iztīrīt un sagatavot līdzņemšanai kārbiņu ar ķilavu filejām garšvielu maisījumā.
No apstrādes cehā dalībnieku sagatavotajām zivju filejām, restorāna šefpavāres Janas Sīles pavadībā, tika pagatavots vimbas tartars un cepta zandarta fileja. Visi dalībnieki praktiski iesaistījās ēdienu pagatavošanā. Šefpavāre dalījās pieredzē par vietējo zivju produktu izmantošanu ēdienkartes sagatavošanā un ēdiena noformēšanā.
Pēcpusdienā dalībnieki sadalījās komandās un katra komanda no jūras grunduļa, tostarp saukts par “bullīti”, filejas gatavoja savas komandas ēdienu. Gulbenes novada komanda gatavoja rullīšus ar dažādiem pildījumiem – dodot pagatavotajam ēdienam nosaukumu “bullītis – rullītis”. Par paveikto komanda balvā saņēma 2 kg zandarta filejas.
Meistarklases noslēgumā dalībnieki dalījās savā līdzšinējā pieredzē un diskutēja par sadarbības iespējām, izvērtējot “Spīķera” darbību un savus ieguvumus no notikušās meistarklases. Pēc meistarklases no dalībniekiem tika saņemti atzinīgi vārdi par interesanto, aizraujošo un noderīgo meistarklasi un pieredzes apmaiņu ar citiem dalībniekiem, kas kalpos kā iedvesma savā turpmākajā uzņēmējdarbībā. Atzinīgi tika novērtēts, ka visas dienas garumā varēja praktiski iesaistīties gan zivju apstrādes procesā, gan zivju ēdienu gatavošanās procesā.
Meistarklase norisinājās kopā ar sadarbības partneriem no biedrības “Ropažu Garkalnes partnerība” un “Saldus rajona attīstības biedrības”, starptautiskā sadarbības projekta Nr.18-00-A019.333-000012 “Tūrisma attīstība. No tradīcijām līdz mūsdienīgam biznesam” ietvaros.