Starptautiskā sadarbības projekta Nr.18-00-A019.333-000014 „Sēņu ceļš” ietvaros šī gada 15.decembrī atpūtas kompleksā “Klintis”, Jaungulbenē, norisinājās praktiskā darbnīca „Sēņu un citu meža velšu kulinārija. Medījumu pagatavošana”.
Darbnīcā piedalījās interesenti no Gulbenes novada, kuri apguva gan teorētiskas, gan praktiskas zināšanas par meža velšu un medījumu pagatavošanu.
Šefpavāra Ingmāra Ladiga pavadībā darbnīcā tika pagatavots četrkārtu ēdiens. Uzkodā tika gatavots fazāns ar kāli uz meža garšas maizes. Savukārt, kā zupa tika pasniegts meža sēņu buljons ar “iepakotu” stirnas gaļu, kura sastāvā bija no meža sēnēm vārīts buljons, kas tika papildināts ar won ton mīklā pildītu stirnas gaļu, paipalu olām un sīpoliem. Kā minēja šefpavārs- sēņu vākšanas sezonā gatavots buljons būtu vēl aromātiskāks un meža garšām bagātīgāks.
Tāpat, dalībnieki ieguva prasmes pamatēdiena – brieža gaļas lazanjas ar mellenēm pagatavošanā, kuras sastāvā bija brieža gaļa apcepta kopā ar burkāniem, sīpoliem un tomātiem, lazanjas pastas plāksnes, bešameļa mērce, siers un garšvielas. Noslēdzošajā- saldajā ēdienā- tika gatavots meža ogu groziņš vaniļas mērcē.
Katrs dalībnieks saņēma darbnīcā gatavotās receptes, lai savās mājās atkārtotu iegūtās prasmes, apstrādājot un gatavojot meža velšu kulinārijas ēdienus.
Noslēgumā dalībnieki atzina un izteica pozitīvas atsauksmes, ka, piedaloties darbnīcā, katrs ir smēlies sev jaunas idejas par ēdienu dažādību, ko var pagatavot no sēnēm un citām meža veltēm, kā arī informāciju par vērtīgo medījuma gaļu un tās pagatavošanas veidiem.